top of page

Què és el #moocABPFP?

Des de @Conecta13 i @dualizabankia ens ofereixen aquest Massive Open Online Course per aprofondir en la metodologia activa de l'Aprenentatge Basat en Projectes (ABP).



Què és el Massive Open Online Course


Doncs és un curs que s'ofereix per a moltes persones (de fet és obert a tothom qui vulgui i s'inscrigui, sense nombre limitant), obert en quant a la forma de compartir continguts i evidentment online (com si no en aquest anyet del virus).


Què és l'ABP


Quien no sabe lo que busca, no sabe lo que encuentra.”

Malgrat que espero molt del que em puguin dir sobre l'ABP en el curs, no us penseu que no sé de què va aquesta metodologia activa...

En realitat més antiga que l'anar a peu, i íntimament lligada a l'aprenentatge competencial del que tant ens agrada parlar en la FP, la metodologia del treball per projectes s'ha potenciat molt darrerament, per tal d'adaptar-se a les noves tendències i el coneixement més "modern" de que l'aprenentatge no passa si l'aprenent no vol. És a dir, que les metodologies desplacen la responsabilitat, i en certa forma la iniciatica de l'aprenentatge, al propi alumne, convertint al professor en acompanyant del procés i evitant el rol protagonista que se li ha atribuït des de fa segles.


Per tant...


En les properes 5 setmanes aprofundirem en el quèquicom d'aquesta metodologia. Personalment, estic especialment interessada en la part que correspon a l'avaluació. Com diu el Carles Porta, podrem "posar llum a la foscor".

Entradas recientes

Ver todo

Avaluació d'artefactes digitals

Ja estem de ple en la 2a Unitat del curs #moocABPFP. I el que toca fer és valorar com l'ABP és una fora de socialització rica per als alumnes, mitjançant el contacte amb empreses, entitats, profession

bottom of page